111653 kivikonkaari38 02

TA-Yhtiöiden rakennuttamat primääripihit kerrostalot ovat saaneet kansainvälisen arkkitehtuurin alan World Architecture News -tunnustuspalkinnon sarjassa Affordable housing. Talojen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Helin & Co Arkkitehdit. Palkinto jaettiin loppuvuodesta 2018.


Helsingin uudella Etelä-Kivikon asuinalueella sijaitsevien primääripihien kerrostalojen suunnittelussa tavoitteena on ollut tarjota laadukkaita, mutta kohtuuhintaisia asuntoja ja minimoida energian kokonaiskulutus. Hankkeeseen kuuluu yhteensä 179 asuntoa: asumisoikeusasunnot osoitteissa Kivikonkaari 38 ja Kivikonkaari 40 sekä omistusasunnot osoitteissa Muinaisrannantie 3 ja Tähtisaranpolku 3. Vuosina 2014–2017 valmistuneet rakennukset muodostavat suuren, suojaisan ja ulkoasultaan yhtenäisen näyttävän arkkitehtonisen korttelin.

Primääripihit kerrostalot ovat askeleen edellä muita sekä energiatehokkuudessa että uudenlaisessa mukavuusajattelussa. Energiaa säästetään mm. käyttämällä kaukolämpöä, lämmittämällä asuntoja vesikiertoisella lattialämmityksellä, sähköä säästävillä sähkölaitteistoilla ja valaisimilla, sähkönkulutuksen näytöillä sekä ilmanvaihto- ja lattialämmityslaitteistoon liitetyllä kotona-poissa -toiminnolla.

Asumisoikeustalojen sekä Muinaisrannantie 3:n asunnoissa on lisämukavuutta ja lämpöä tuottavat pellettitakat ja pelleteillä lämpiävät yhteissaunat. Huoneistosaunoja on ainoastaan osassa Muinaisrannantie 3:n asunnoista, ja nekin lämpiävät pelleteillä. Huoneistosaunojen korvaaminen pellettikäyttöisillä yhteissaunoilla säästää sähköä merkittävästi. Tähtisaranpolku 3 toimii vertailukohteena näille kolmelle kohteelle.

Etelä-Kivikon primääripihit kerrostalot ovat osa Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja yhteistyön avulla.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helin & Co Arkkitehdit/Arkkitehti SAFA Anne Jylhä, pääsuunnittelija, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.wanawards.com/finalists/primary-stingy-blocks-of-flats/

113150 kivikonkaari38 04

Tiedotteet