3 081 Rusokinkatu kuva1 1 800px

Jyväskylän keskustan tuntumaan, Kankaan entisen paperitehtaan alueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Rusokinkatu 12 kuusikerroksisen kerrostalon, johon tulee 29 asumisoikeusasuntoa.


Kehittyvästä Kankaan alueesta on muotoutumassa urbaani, tulevaisuuden asuinalue. Keskusta palveluineen on vain noin kilometrin päässä ja kaupunkimaiselle ympäristölle vastapainoa tarjoaa läheinen luonnonsuojelualue.


Asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin

Rusokinkatu 12:n asumisoikeustalossa on valittavana erikokoisia asuntoja, joissa on mukavasti valinnanvaraa erilaisiin elämäntilanteisiin. Pienin asunto on ullakkokerroksen 39 m² yksiö ja isoimmat ovat 81,5 m² perheasuntoja. Autopaikoitus toteutetaan alueen yhteispysäköintinä, ja oleskelualueet sekä leikkipihat ovat alueen yhteiskäytössä. Rusokinkatu 12 on savuton kiinteistö.

Hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 4.3.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 31.1.2020. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy Jyväskylä ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Maiju Kokkonen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3805, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet