ansaritie1 havainnekuva

Jyväskylän Äijälänrantaan, Jyväsjärven maisemiin on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Ansaritie 1 seitsemänkerroksisen kerrostalon, johon tulee 33 asumisoikeusasuntoa.


Taloon valmistuu erilaisia asuntotyyppejä kompakteista 43,5 m² kaksioista tilaviin 70,5 m² kolmioihin. Osasta asunnoista avautuu hienot järvimaisemat Jyväsjärvelle. Piha-alueella on leikki- ja oleskelualueet sekä paikoitusalue autoille. Osa autopaikoista sijaitsee erillisellä paikoitusalueella. Ansaritie 1 on savuton kiinteistö.

Viihtyisällä Äijälänrannan asuinalueella on lähikauppa ja päiväkoti. Järven vastarannalla siintää Jyväskylän keskusta, jonne on matkaa rantaraittia pitkin noin neljä ja autolla noin viisi kilometriä. Myös Vaajakosken monipuoliset palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 24.6.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 31.3.2020. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy Jyväskylä ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Maiju Kokkonen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3805, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

aijalanrannan aluekuva ansaritie1 korostus

Tiedotteet