Kaartokatu 46, Mölymäki Kuopio alustava luonnos

Kuopion Mölymäkeen, aivan keskuskentän viereen on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Kaartokatu 46 kerrostalon, johon tulee 67 asumisoikeusasuntoa.


Valittavana on erikokoisia kaksioita ja kolmioita, joiden neliöt on käytetty tehokkaasti. Asunnot ovat kooltaan 48-73,5 m² ja sopivat niin yksin asuville, pariskunnille kuin lapsiperheille. Asunnoissa on laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet. Sisäpihalla on hyvät puitteet leikkeihin, oleskeluun ja yhteisöllisyyteen. Autopaikat on sijoitettu autohalliin. Kaartokatu 46 on savuton kiinteistö.

Uudistuva Mölymäen alue Haapaniemen pohjoisella reunalla tarjoaa huoletonta asumista lähellä keskustaa ja palveluja. Haapaniemen päivittäispalvelut ovat kävelyetäisyydellä, eikä Kuopion keskustaankaan ole pitkä matka. Matka keskustaan taittuu helposti kävellen, pyörällä tai bussilla. Omalla autolla pääsee hetkessä Kuopion ohi kulkevalle Viitostielle.

Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 30.6.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 31.7.2020. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy Kuopio ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkityypit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.


Lisätietoja:

Myyntivastaava Sini Vartiainen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 9258, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kaartokatu 46, Mölymäki Kuopio alustava havainnekuva

Tiedotteet