Kurkiaurankatu 13 havainnekuva


Järvenpään Lepolaan, lähelle Ainolan ja Tuusulanjärven kulttuurimaisemia, on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Kurkiaurankatu 13 yhteensä 28 asumisoikeusasuntoa viiteen rivitaloon.


Valittavana on asuntoja kaksioista kompakteihin viiden huoneen perheasuntoihin. B- ja C-talojen asunnot ovat kahdessa tasossa ja muiden talojen asunnot yhdessä tasossa. Pienimmät asunnot ovat 58 m² ja suurimmat 81 m². Kaikilla asunnoilla on oma terassi sekä asuntopiha. Piha-alueella on viihtyisä leikki- ja oleskelualue. Autoille on katos- ja avopaikkoja, jotka on varustettu sähköpistokkeella. Kiinteistö on savuton.

Lepolan alueella yhdistyvät Tuusulanjärven kulttuurimaisema sekä Järvenpään keskustan palvelujen läheisyys. Kasvavalle pientaloalueelle valmistuvat uudet rivitaloasunnot sijoittuvat Ainolan naapurustoon, lähelle kouluja, päiväkoteja sekä loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Ainolan junaseisake ja bussipysäkit ovat lyhyen kävelymatkan päässä, ja omalla autolla pääsee nopeasti moottoritielle. Kaikki keskustan kattavat palvelut ovat parin kilometrin etäisyydellä.

Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 5.8.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on kesä-elokuussa 2020. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Ajan Arkkitehdit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.


Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.


Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Kirsi Karlsson, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2682, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet