honkakatu11 800x533

Lahden Jalkarantaan, muutaman kilometrin päähän keskustasta, on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Honkakatu 11 kerrostalon, johon tulee yhteensä 32 asumisoikeusasuntoa.


Tarjolla on erikokoisia kaksioita ja kolmioita viisikerroksisessa kerrostalossa. Asunnot sopivat niin yksin asuville, pariskunnille kuin pienille perheillekin. Asuntojen koot vaihtelevat 41,5–70,0 m² välillä. Isommissa kaksioissa sekä kaikissa kolmioissa on oma sauna. Osassa asunnoista on lisäksi tilava vaatehuone ja isommissa kolmioissa erillinen wc. Pintamateriaalit ovat helppohoitoiset ja sopivat monenlaiseen sisustukseen.

Asunnot valmistuvat arvostetulle alueelle, Vesijärven tuntumaan. Alue sopii erinomaisesti esimerkiksi lapsiperheille, sillä Jalkarannan alakoulu, päiväkoti sekä päivittäistavarakaupat ovat lähellä. Monipuoliset Tapanilan ja Messilän ulkoilumaastot ovat myös lähistöllä ja tarjoavat ulkoilumahdollisuuksia ympäri vuoden.

Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 18.8.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 29.5.2020. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jarmo Sulonen Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Lahden toimisto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045 7734 3900

honkakatu11 havainnekuva2 800x533

Tiedotteet