turku viipurint59 havainne 0552 04

Kaarinaan, Raadelman alueelle, on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Turku-Viipurintie 59 yhteensä 34 rivitaloasuntoa. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 26.8.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on elokuussa 2020.


Tarjolla on asuntoja toimivista kaksioista tilaviin viiden huoneen perheasuntoihin, kooltaan 48 – 98 m². Osa asunnoista on yhdessä ja osa kahdessa tasossa. Kohteen rakentaa Hartela ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

– Asuntoihin tulee ajattomat laminaattilattiat ja maalatut seinät. Pesuhuoneet laatoitetaan nykyaikaisilla laatoilla, ja kaikissa asunnoissa on oma sauna. Keittiöiden varustukseen kuuluu keraaminen liesi ja kaikki ikkunat varustetaan sälekaihtimilla. Asukkaiden on mahdollista varata joko katos- tai pistokepaikka autolle ja pihalle rakennetaan lapsille viihtyisä leikkialue, kertoo myyntineuvottelija Tiina Iivarinen TA-Yhtiöistä.

Kiinteistö on täysin savuton. Tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

– Asunnot valmistuvat suosiotaan kasvattavalle, rauhalliselle Raadelman alueelle. Alueella on hyvät lenkkeilymaastot ja uimarannalle on alle kilometrin matka. Moottoritietä pitkin pääsee nopeasti Turkuun ja Kaarinan keskustaan sekä toiseen suuntaan Saloon ja pääkaupunkiseudulle, Tiina Iivarinen kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

turku viipurint59 havainne 3

Tiedotteet