Espoon asumisoikeuskohteen Asgård 6:n havainnekuva

Espoon Kauklahteen, Hansavalkaman alueelle, on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Asgård 6 neljän paritalon ja kolmen rivitalon kokonaisuuden, johon tulee yhteensä 20 asuntoa. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 2.9.2019 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuussa 2020.


Tarjolla on asuntoja toimivista kaksioista tilaviin viiden huoneen perheasuntoihin, kooltaan 63–116 m². Asunnot ovat kaksitasoisia, ja niissä on oma terassi ja parveke. Kohteen rakentaa YIT ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Mika Päivärinne Oy.

– Asunnot ovat pohjaratkaisuiltaan avaria, ja niihin tulee ajattomat laminaattilattiat sekä maalatut seinät. Kylpyhuoneen ja erillisen wc:n seinät ja lattiat laatoitetaan, ja kaikkiin asuntoihin tulee oma sauna. Keittiöiden varustukseen kuuluu keraaminen liesi, ja ikkunoihin tulee sälekaihtimet, kertoo myyntineuvottelija Sari Manninen TA-Yhtiöistä.

Talojen keskelle rakennetaan yhteinen leikki- ja oleskelualue, ja autoille on katos- ja pistokepaikkoja. Kiinteistö on täysin savuton, mikä tarkoittaa sitä, että tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, terasseilla, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

– Asunnot valmistuvat etenkin perheiden suosimalle pien- ja rivitaloalueelle Kauklahteen. Päivittäispalvelut, kuten päiväkoti, koulu, kirjasto ja ruokakauppa ovat kävely- ja pyöräilyetäisyydellä. Ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät, ja juna-asemalle on vain noin kilometrin kävelymatka, Sari Manninen kertoo.  

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Sari Manninen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet