Oulun Hiukkavaaran uudet vuokratalot osoitteessa Sotilasmarssi 5

Uudistuvalle Hiukkavaaran asuinalueelle Ouluun on valmistumassa marraskuun lopussa uusia vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöt rakennuttaa aivan monitoimitalon lähelle kaksi viisikerroksista kerrostaloa, joihin tulee kaikkiaan 56 vuokra-asuntoa. B-talon asunnot ovat suunnattu senioreille, A-talon asunnot kaikenikäisille.

Uudet asunnot rakennetaan Hiukkavaaraan osoitteeseen Sotilasmarssi 5. Valittavana on asuntoja kompaktista yksiöstä neljän huoneen perheasuntoon.

– Senioreille suunnatussa B-talossa esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Talossa on mm. sähköinen ulko-oven avaus, leveämmät porraskäytävät ja sähkömopon/-pyörätuolin latauspiste, aluejohtaja Jouko Knuutinen kertoo.

Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet ja A-talon asunnoissa omat saunat. B-talon asunnoissa ei ole omia saunoja, mutta saunavuoron voi varata talosaunasta. Talosaunan lisäksi asukkaiden käytössä ovat pesutupa, kuivaushuoneet ja ulkoiluvälinevarastot sekä leikki- ja oleskelualue. Autoille on katos- ja avopaikkoja. Kiinteistö on savuton.

– Lisäksi kiinteistöllä on oma aurinkosähkövoimala, joka tuottaa sähköä talojen omiin tarpeisiin, Knuutinen kertoo.

Uusi monitoimitalo ja ruokakauppa lähellä

Hiukkavaara on Oulun merkittävin uudisrakentamisalue lähitulevaisuudessa, ja asuntoja ja palveluja rakennetaan koko ajan lisää. Alueelle on valmistunut jo asuntojen lisäksi mm. monitoimitalo, jossa toimii koulu, päiväkoti, kirjasto, nuorisotila ja kansanopisto.

Lähikauppa palvelee 400 metrin päässä Sotilasmarssi 5:n uusista taloista. Luonnonkauniilla alueella on loistavat ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet. Keskustaan on matkaa noin kahdeksan kilometriä, ja sinne pääsee kätevästi julkisilla, omalla autolla tai polkupyörällä.

Asunnot ovat nyt haettavissa

Sotilasmarssi 5:n vuokra-asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. A-talon asuntoihin voidaan valita asukkaiksi kaikenikäisiä, kun taas B-talon asunnot ovat suunnattu senioreille.

Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on 27.9.–14.10.2019. Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen asuntohakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus. Asuntoihin voi tutustua täällä.

Arvioitu valmistumisajankohta on 29.11.2019. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Skanska Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy.

TA-Yhtiöillä on Hiukkavaarassa jo entuudestaan viime vuonna valmistuneet vuokrakohteet osoitteissa Paraatikatu 10 ja Marssisauvantie 3.

Lisätietoja:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet