Savuton asumisoikeustalo Jyväskylässä osoitteessa Norkkokatu 2.

Jyväskylän Keljonkankaalle valmistui syyskuun lopussa täysin savuton asumisoikeuskerrostalo. Asuntojen omistaja, TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy, on siirtymässä kohti terveellisempää asuinympäristöä rakennuttamalla savuttomia uudiskohteita ja muuttamalla jo valmistuneet kiinteistöt vähitellen savuttomiksi. Savuttomalle asumiselle on ollut kysyntää, ja se on saanut asukkailta kiitosta.

Syyskuun lopulla Keljonkankaalle valmistunut neljäkerroksinen asumisoikeustalo on TA-Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen Jyväskylän seudulle valmistunut täysin savuton asuintalo. – Aiemmin olemme kieltäneet tupakoinnin sisällä asunnoissa, mutta nyt tupakointi on kielletty erikseen merkittyjä tupakointipaikkoja lukuun ottamatta koko kiinteistön alueella, kertoo myyntineuvottelija Maiju Kokkonen.

Savuttomalla asumisella tarkoitetaan sitä, että tupakointi on kielletty koko kiinteistössä: asunnoissa, parvekkeilla, terasseilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. Tupakoida voi ainoastaan mahdollisilla erikseen merkityillä tupakointipaikoilla. TA:lla savuttomuuteen siirtymisen taustalla on halu olla luomassa terveellisempää asuinympäristöä ja vastata asukkailta tulleisiin toiveisiin.

– Savuttomuus on saanut paljon positiivista palautetta. En ole kuullut, että kukaan olisi jättänyt hakematta asuntoa siksi, ettei siellä saa polttaa, päinvastoin, Kokkonen toteaa.

Norkkokadun asunnot ovat käyneet hyvin kaupaksi, vapaana on enää muutama asunto. – Tänne on hakeutunut paljon myös vanhempaa väestöä ja sellaisia, jotka etsivät esteetöntä asumista, koska alue on helppokulkuista ja tasaista, toisin kuin Jyväskylässä monin paikoin, Kokkonen kertoo. Norkkokatu 2:n asumisoikeusasunnot sopivatkin myös liikuntaesteisille, sillä talossa on hissi ja nykypäivän rakennusmääräykset ottavat huomioon sen, että asunnossa on mahdollista liikkua myös pyörätuolilla.

TA-Asumisoikeus Oy:llä on rakenteilla savuttomia taloja myös Äijälänrantaan, osoitteeseen Ansaritie 1 ja Kankaalle osoitteeseen Rusokinkatu 12 sekä Vaajakoskelle osoitteeseen Urheilutie 40-42. Ansaritien ja Rusokinkadun asunnot ovat jo myynnissä ja Urheilutien asunnot tulevat myyntiin arviolta vielä tämän vuoden puolella. Kaikkien kiinteistöjen arvioitu valmistuminen on vuoden 2020 aikana.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt viestintä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uusi asumisoikeusasunto Jyväskylässä osoitteessa Norkkokatu 2Tiedotteet