Konttilukinkatu 11 uusi asumisoikeustalo Tampereen Härmälänrannassa

Pyhäjärven etelärantaan, Härmälänrannan alueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Konttilukinkatu 11 kerrostalon, johon tulee 61 asumisoikeusasuntoa. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on elokuun 2020 lopussa. Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on alkanut ja jatkuu 9.12.2019 saakka.

Konttilukinkatu 11:n asunnot ovat kooltaan 30–71,5 m². – Talossa on asuntoja monenlaiseen elämäntilanteeseen, tehokkaista yksiöistä erilaisiin kolmioihin. Härmälänrannassa yhdistyvät historian havina, kaupunkimaisuus ja luonnon läheisyys erinomaisine ulkoilumaastoineen, TA-Yhtiöiden myyntineuvottelija Iris Alahuhtala kertoo.

Hissillisessä talossa on seitsemän kerrosta ja kaikissa asunnoissa on parvekkeet. Asuntojen lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät ja lattiat. Osassa asunnoista on oma sauna. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet ikkunoissa.

– Asukkaiden käytössä on lisäksi hyvät yhteiset tilat, kuten pesula, kuivaushuoneet sekä ulkoiluvälinevarastot ja lastenvaunuvarasto. Isommassa ulkoiluvälinevarastossa on sisäänkäynnin yhteydessä myös koira-/kurasuihku, Iris Alahuhtala kertoo.

Korttelin yhteisellä piha-alueella on lisäksi suojaisa leikki- ja oleskelualue, ja autopaikat on sijoitettu viereisen korttelin parkkihalliin. Konttilukinkatu 11 on savuton kiinteistö.

Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy ja urakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua. Hakijan tuloilla ei ole vaikutusta asunnon saamiseen, ja yli 55-vuotiailla ei ole varallisuusrajoja.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Lisätietoa asumisoikeusasumisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Iris Alahuhtala, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3841, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet