TA-Yhtiöiden kiinteistöissä siirrytään savuttomuuteen

Valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja TA-Yhtiöt on siirtymässä kohti terveellisempää asuinympäristöä ja muuttaa kiinteistönsä vähitellen savuttomiksi. Vuoden 2019 alusta alkaen kaikissa yhtiön asumisoikeussopimuksissa on ollut ehto, jossa asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta kaikissa kiinteistön sisä- ja ulkotiloissa. Vuoden 2020 alusta alkaen sama ehto tulee myös kaikkiin uusiin vuokrasopimuksiin. TA-Yhtiöiden uudiskohteissa savuttomuuteen on siirrytty jo aiemmin.

– Olemme saaneet asumisoikeusasukkailtamme lähes yksinomaan positiivista palautetta parveketupakoinnin kieltämisestä. Asukkaat kiittelevät sitä, että mahdollistamme terveellisemmän elinympäristön. Samaan aikaan vuokra-asukkaamme ovat kyselleet, milloin tupakointia rajoittava ehto tulee vuokrasopimuksiin. Nyt vastaamme asukkaidemme palautteeseen ja otamme seuraavan askeleen kohti savutonta asumista, kertoo TA-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Jouni Linnavuori.

Uuden ehdon mukaan asukas sitoutuu olemaan tupakoimatta koko kiinteistössä, parvekkeilla, terasseilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. Tupakointi on sallittu ainoastaan mahdollisella erikseen osoitetulla tupakointipaikalla. Tupakointikielto koskee asukkaan lisäksi hänen perheenjäseniään sekä vieraita. Tupakointikielto ei koske muiden kiinteistönomistajien kanssa yhteisesti omistettuja alueita ja tiloja, kuten kansipihoja ja pysäköintialueita, ellei sen soveltamisesta ole päätetty yhdessä muiden alueen omistajien kanssa.

Uusi savuttomuusehto ei vaikuta voimassaoleviin sopimuksiin, ja talot muuttuvat savuttomiksi asukkaiden vaihtumisen myötä. – Tavoitteenamme on, että kaikki kohteemme muuttuvat vähitellen savuttomiksi, Linnavuori toteaa.

Uudiskohteet kokonaan savuttomia

TA-Yhtiöiden uudiskohteissa on myös siirrytty savuttomuuteen. Kaikki maaliskuun 2018 jälkeen myyntiin tulleet uudet asumisoikeus- ja vuokrakohteet ovat heti valmistuttuaan täysin savuttomia. Savuttomia kohteita on valmiina jo 22 ja tällä hetkellä rakenteilla on 20 savutonta uudiskohdetta 12 eri paikkakunnalla. Vuoden 2020 lopussa TA-Yhtiöillä on jo yli 2 500 asuntoa savuttomissa kiinteistöissä.

Jouni Linnavuoren mukaan asenteet tupakointia kohtaan ovat muuttuneet, ja tupakoinnin haitat ovat yhä paremmin ihmisten tiedossa. – Selkeä enemmistö asukkaistamme ei tupakoi, Linnavuori sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan tupakointi on vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana ja enää 13 % suomalaisista miehistä ja 10 % naisista tupakoi. Vuonna 2016 voimaan astuneen tupakkalain tavoitteena on, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuu Suomessa vuoteen 2030 mennessä. TA-Yhtiöt on omalta osaltaan mukana tukemassa tätä tavoitetta.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt viestintä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Tiedotteet