Peltisepankatu 1-2 asumisoikeustalot valmistuvat Lappeenrantaan arviolta lokakuun 2020 lopussa.

Lähelle Lappeenrannan keskustaa, Kesämäen alueelle on rakenteilla kaksi uutta asumisoikeuskerrostaloa. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Peltisepänkatu 1-2 kaikkiaan 58 asumisoikeusasuntoa. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on lokakuun 2020 lopussa. Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on alkanut ja jatkuu 12.12.2019 saakka, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

Asuntoja on monenlaisiin tarpeisiin, sillä valittavana on asuntoja 33,5 m² yksiöistä 72 m² kolmioihin. Pienimmissä asuntotyypeissä on ranskalainen parveke ja muissa asunnoissa parvekkeet. Isoimmassa kaksiossa sekä kahdentyyppisissä kolmioissa on omat saunat. Osassa asunnoista on vaatehuone ja isoimmissa kolmioissa erillinen wc. Pintamateriaalit ovat helppohoitoiset ja sopivat monenlaiseen sisustukseen.

Lappeenrannan Kesämäen alueelle valmistuvat asumisoikeustalot valmistuvat noin kilometrin päähän Lappeenrannan keskustasta ja sen palveluista. Alueella on muutama koulu, päiväkoteja sekä päivittäistavarakauppoja. Lisäksi Lappeenrannan matkakeskukselle on kävelymatka ja Kuutostielle hyvät liikenneyhteydet.

Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Imatran Arkkitehtuuritoimisto ja urakoitsijana toimii YIT.

Peltisepänkatu 1-2 on savuton kiinteistö. Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua. Hakijan tuloilla ei ole vaikutusta asunnon saamiseen, ja yli 55-vuotiailla ei ole varallisuusrajoja.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Lappeenrannassa numero haetaan sähköisesti Lappeenrannan kaupungin verkkoasiointiportaalista, johon kirjaudutaan osoitteessa https://easiointi.ekarjala.fi/. Mikäli käytössä ei ole pankkitunnuksia verkkoasiointipalvelua varten, hakemuksen voi tehdä paperisena kaupungin rakennusvalvonnassa osoitteessa Villimiehenkatu 1, 2. krs.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Lahden toimisto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045 7734 3900

Tiedotteet