Nuolemontie 22:n uudet asumisoikeusasunnot rakennetaan Liedon keskustaan.

Liedon keskustaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Nuolemontie 22 yhteensä 35 kerrostaloasuntoa. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 16.12.2019 saakka, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuun 2020 lopussa.

Kuusikerroksisen talon asuntojakauma on monipuolinen. – Asuntovaihtoehtoja on tupakeittiöllisistä 38 m² yksiöistä tilaviin 78 m² neljän huoneen perheasuntoihin, joissa on kaikissa tilava parveke. Asuntoihin tulee ajattomat ja kestävät laminaattilattiat ja maalatut seinät. Pesuhuoneet puolestaan laatoitetaan nykyaikaisilla laatoilla, ja kaikissa asunnoissa on oma sauna, myyntineuvottelija Ida Pajamäki TA-Yhtiöistä kertoo.

Piha-alueelle rakennetaan viihtyisä lasten leikkialue ja autoille on lämpötolpallisia paikkoja. Kiinteistö on täysin savuton. Tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

– Asunnot valmistuvat hyvälle sijainnille Liedon keskustaan. Kaikki tärkeät päivittäispalvelut, kuten terveyskeskus, ruokakaupat, pankit sekä kirjasto sijaitsevat aivan kotinurkilla. Liedon keskustan alueella toimii useampia päiväkoteja ja perusopetusta tarjoavat koulut sekä lukio löytyvät parin kilometrin säteeltä, Ida Pajamäki kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet