Urheilutie 40 asumisoikeuskerrostalo on rakenteilla Vaajakosken keskustaan Jyväskylään

Jyväskylään, Vaajakoskeen keskustaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Urheilutie 40 kaikkiaan 60 asumisoikeusasuntoa, jotka ovat suunnattu yli 55-vuotiaille. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 16.12.2019 saakka, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuun 2020 lopussa.

Kuusikerroksisessa asumisoikeustalossa on monipuolinen asuntovalikoima. – Valittavana on erikokoisia kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja. Pienin asunto on 35 m² ja suurin 95 m², kertoo myyntineuvottelija Maiju Kokkonen TA-Yhtiöistä.

Asuntoihin tulee laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Talossa on mm. kerhohuone, pesula ja kuivaushuone, irtaimistovarastot sekä runsaasti varastotilaa ulkoiluvälineille. Urheilutie 40 kiinteistö on täysin savuton. Tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

– Asumisoikeustalojen kanssa samalle tontille tulee päivittäistavarakauppa, johon on sisäyhteys asumisoikeustalosta. Autopaikat sijoittuvat pysäköintihalliin päivittäistavarakaupan alapuolelle. Kaikki tärkeimmät kaupalliset palvelut sekä terveysasema, kirjasto, liikuntakeskus, uimahalli ja koulu sijaitsevat alle 500 metrin etäisyydellä. Jyväskylän kaupungin keskustaan on matkaa noin kahdeksan kilometriä, Maiju Kokkonen kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Peab Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Jyväskylässä numero haetaan joko sähköisesti osoitteessa www.jyvaskyla.fi/asuminen/asumisoikeus tai käymällä Jyväskylän kaupungin asuntotoimessa, osoitteessa Hannikaisenkatu 17.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Maiju Kokkonen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3805, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet