Pellonreuna 7 asumisoikeusasunnot rakennetaan Jyväskylän Kuokkalaan, Tikantorin alueelle

Kuokkalan kaupunginosaan, Tikantorin asuinalueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Pellonreuna 7 kaikkiaan 56 asumisoikeusasuntoa kahteen kerrostaloon. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 27.1.2020 saakka, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on maaliskuun 2021 lopussa.

Asumisoikeuskerrostalojen asunnot ovat pääasiassa erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Pienin asunto on 29 m² yksiö ja suurin 90 m² neljän huoneen asunto. Osassa asunnoista on oma sauna. Asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan.

– Taloissa on hyvät yhteiset tilat, jotka mahdollistavat sosiaalisen kanssakäymisen naapureiden kanssa. C-talossa on asukkaiden yhteiskäyttöön kerhotila ja sen yhteyteen liitetty pesulaosasto. D-talossa puolestaan on ullakkokerroksessa kerhotila ja siihen liitetty saunaosasto. Autopaikat toteutetaan rakenteellisena pysäköintinä, ja myös sähköautojen lataus on mahdollista. Lisäksi Pellonreuna 7 on savuton kiinteistö, kertoo myyntivastaava Jaana Koivisto TA-Yhtiöistä.

Alueella on hyvät palvelut ja harrastusmahdollisuudet. – Lähellä on mm. ruokakauppa sekä useita päiväkoteja ja kaksi koulua. Keljon marketeille pääsee asioimaan sujuvasti Tikanväylää pitkin. Hyvien kevyenliikenteen yhteyksien johdosta perheen harrastukset Kuokkalan Graniitissa, Yrttisuon perhepuistossa ja toimintapuistossa tai skeittiparkissa onnistuvat vaivatta myös autottomalta. Autotonta palvelevat toki myös läheiset linja-auto pysäkit. Koiran omistajia ilahduttaa Pohjanlammen koirapuiston läheisyys. Myös Kuokkalan keskustan kaupat, kirjasto ja terveysasema ovat kävelyetäisyydellä, Jaana Koivisto kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Pohjola Rakennus Oy Suomi ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto AT Ky.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Jyväskylässä numero haetaan joko sähköisesti osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/asuminen/asumisoikeus tai käymällä Jyväskylän kaupungin asuntotoimessa, osoitteessa Hannikaisenkatu 17.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.
Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntivastaava Jaana Koivisto, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3804, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet