Pasilan Postipuiston pohjoiseen kortteliin rakennetaan asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Metsäläntie 6 B.

Helsingin entisen maaliikennekeskuksen paikalle rakennetaan tiivis ja urbaani asuinalue. Sen pohjoisosassa on aloitettu lähes 300 vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasunnon korttelin rakentaminen Y-Säätiön omistaman M2-Kotien, TA-Asumisoikeus Oy:n, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sekä Rakennusliike Evälahti Oy:n kumppanuushankkeena.

Y-Säätiön, Rakennusliike Evälahti Oy:n, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen, TA-Rakennuttaja Oy:n ja Suomen Asuntokehitys Oy:n muodostama hakijaryhmä oli yksi kaupungin tontinluovutuskilpailun voittajista. Kohteiden urakoitsijoina toimivat Evälahti Konserni ja Eke-Rakennus Oy.

”Korttelin rakennushanke on osa Helsingin historian tähän asti suurinta asuntorakentamisen kumppanuuskaavoitushanketta”, sanoo partneri Juha Hetemäki Suomen Asuntokehityksestä.

Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen 2030-luvulla. Asuntojen lisäksi alueelle syntyy noin 2 000 uutta työpaikkaa.

Nyt rakennettavaan kortteliin tulee kaksi TA-Asumisoikeus Oy:n asumisoikeustaloa, joihin tulee yhteensä 64 asuntoa.  ”TA-Asumisoikeus Oy:n energiatehokkaat asumisoikeusasunnot monipuolistavat korttelin kohtuuhintaista asuntotarjontaa”, TA-Rakennuttaja Oy:n projektipäällikkö Ilkka Saari sanoo.

Postipuistoon rakennetaan tulevina vuosina myös päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia ja koulu. Raitiotielle alueella on alustava varaus. Luonteeltaan urbaanilla alueella otetaan erityisesti huomioon energia- ja ekotehokkuus ja asumisen yhteisöllisyys. Oman leimansa luovat erilaiset asuntokorttelit ja yhtenäiset sisäpihat, puistovyöhyke sekä asuintalojen yhteistiloista muodostuva yhteinen monikäyttöinen asukastila. Asuinkorttelien sijainti Keskuspuiston kupeessa tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja.

Lue lisää alueesta Uutta Helsinkiä -sivustolta.

TA:n asumisoikeusasunnot tulevat hakuun arviolta keväällä 2020, ja niiden arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2021. Tilaamalla uutiskirjeemme, saat kaikki lisätiedot asunnoista, kun hakuaika alkaa. Tilaa uutiskirje tästä.

Pasilan Postipuiston pohjoiseen kortteliin rakennetaan asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Metsäläntie 6 B.

Tiedotteet