hipunraitti5b havainnekuva web

Koillis-Tampereelle Linnainmaalle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Sammon Valtatien läheisyyteen Hipunkulmaan 18 kerrostaloasuntoa ja 10 rivitaloasuntoa. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja jatkuu 3.3.2020 saakka, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on helmikuun 2021 lopussa.

Hipunraitti 5 B:n pienimmät asunnot ovat 47 m² ja suurimmat 92 m². – Taloissa on erikokoisia asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Kerrostaloasunnot ovat kaksioita ja kolmioita, rivitaloasunnot puolestaan kolmioita ja neljän huoneen asuntoja. Linnainmaalla palvelut, harrastusmahdollisuudet sekä luonto ovat lähellä, ja liikenneyhteydet ovat hyvät, myyntineuvottelija Susanna Vuorinen kertoo.

Hissillisessä kerrostalossa on viisi kerrosta ja kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Rivitaloasunnot ovat kaksitasoisia, ja niissä on asuntopihat sekä yläkerrassa ranskalainen parveke. – Asuntojen materiaalivalinnat ovat ajattomia ja luovat pohjan monen tyyliselle sisustukselle. Pesuhuoneet on laatoitettu ja muissa huoneissa on laminaattilattiat. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet ikkunoissa ja oma sauna jokaisessa asunnossa, Susanna Vuorinen kertoo.

Lisäksi sisäpihalla on suojaisa leikki- ja oleskelualue, joka on yhteiskäytössä naapuriyhtiön kanssa. Hipunraitti 5 B on savuton kiinteistö.

Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy ja urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Tampereella sijaitseviin kohteisiin numeron saa Tampereen kaupungin asuntotoimesta tai sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Susanna Vuorinen, TA-Yhtiöt, p. 040 9222 498, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet