Kaarinaan, osoitteeseen Herrasniitynkatu 2 ja 4 rakennetaan uusia asumisoikeusasuntoja

Kaarinaan, Piispanristin asuinalueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Herrasniitynkatu 2 ja 4 yhteensä 30 rivitaloasuntoa. Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on 27.2.–16.3.2020, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntokohteen arvioitu valmistumisajankohta on helmikuussa 2021.

Asuntojakauma on hyvin kattava, sillä valittavana on kaksioita (50-56,5 m²), kolmioita (69,5-80 m²), neliöitä (80-89 m²) sekä viisiöitä (95 m²). Osa asunnoista on yhdessä ja osa kahdessa tasossa. Kohteen rakentaa Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Haroma & Partners Oy.

– Asuntoihin tulee vaaleansävyiset laminaattilattiat ja maalatut seinät. Pesuhuoneet laatoitetaan nykyaikaisin laattavalinnoin valkoisen sekä harmaan sävyin, ja kaikkiin asuntoihin tulee oma sauna. Keittiöiden varustukseen kuuluu keraaminen liesi ja ikkunat varustetaan sälekaihtimilla. Jokaisella asunnolla on oma laatoitettu piha-alue ja kaksitasoisissa asunnoissa on lisäksi yläkerrassa ranskalainen parveke, kertoo myyntineuvottelija Ida Pajamäki TA-Yhtiöistä.

Asukkaiden varattavissa on autokatos- sekä pistokepaikkoja. Lapsille rakennetaan oma leikkialue viihtyisälle sisäpihalle. Kiinteistö on savuton: tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa lukuun ottamatta mahdollista erikseen merkittyä tupakointipaikkaa.

– Asunnot valmistuvat rauhalliselle paikalle, uudelle pientalovoittoiselle asuinalueelle. Kaarinan keskustaan on matkaa reilu kaksi kilometriä, ja Turun keskustaankin ajaa vain noin 15 minuutissa. Lähin päiväkoti löytyy Herrasniitynkadun toiselta puolelta, ja Piispanlähteen koulu sekä päiväkoti sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä, Ida Pajamäki kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Kaarinan kaupungin järjestysnumeron voi hakea käymällä Kaarinan kaupungin palvelupisteessä, osoitteessa Lautakunnankatu 4 B, tai tulostamalla järjestysnumerohakemuksen Kaarinan kaupungin nettisivuilta ja lähettämällä sen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kaarinaan, osoitteeseen Herrasniitynkatu 2 ja 4 rakennetaan uusia asumisoikeusasuntoja

Tiedotteet