Osoitteeseen Kolkekannaksentie 1 rakennetaan 106 asumisoikeusasuntoa

Espoon Lippajärvelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Kolkekannaksentie 1 kaikkiaan 106 asumisoikeusasuntoa, viiteen kerrostaloon. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 28.2.–16.3.2020, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuun 2021 lopussa.

Asuntojakauma on hyvin kattava, sillä valittavana on tilavia yksiöitä, erikokoisia kaksioita ja kolmioita sekä neljän huoneen perheasuntoja. Pienimmät asunnot ovat kooltaan 42 m² ja suurimmat 89 m². Talot ovat neljäkerroksisia, ja niissä on hissit. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Varte Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf Oy.

– Asuntoihin tulee laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Ensimmäisen kerroksen asunnoilla on lasitetut terassipihat ja muilla asunnoilla lasitetut parvekkeet. Osassa asunnoista on oma sauna, ja asukkaiden käytössä on myös kaksi talosaunaa, joista voi varata oman saunavuoron. Muita yhteistiloja ovat pesula, kuivaushuoneet sekä ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot, kertoo myyntineuvottelija Tuija Rajamäki TA-Yhtiöistä.

Talojen sisäpihalle tulee viereisten kiinteistöjen kanssa yhteinen oleskelu- ja leikkipiha. Autopaikat puolestaan sijoitetaan kaksitasoiseen autohalliin. Kolkekannaksentie 1 on savuton kiinteistö: tupakointi sisällä kiinteistössä, sen parvekkeilla, terasseilla ja piha-alueilla on kiellettyä, lukuun ottamatta mahdollista erikseen merkittyä tupakointipaikkaa.

– Asunnot valmistuvat rauhalliselle ja luonnonläheiselle Lippajärvelle, joka on pientalovoittoinen alue Keski-Espoossa, Kauniaisten pohjoispuolella. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet niin omalla autolla kuin julkista liikennettä käyttäen. Kävelyetäisyydellä ovat ala- ja yläkoulut, useampi päiväkoti sekä ruokakauppa. Noin puolentoista kilometrin päässä sijaitsevat myös mm. Lähderannan palvelut, Tuija Rajamäki kertoo.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Espoossa sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.
Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Tuija Rajamäki, TA-Yhtiöt, p. 040 9222 485, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osoitteeseen Kolkekannaksentie1 rakennetaan kaikkiaan 106 asumisoikeusasuntoa

Tiedotteet