Vantaan Koivuhakaan, osoitteeseen Peltolantie 33, rakennetaan uusia asumisoikeusasuntoja.

Vantaan Koivuhakaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Peltolantie 33 kaikkiaan 30 asumisoikeusasuntoa, kahteen kerrostaloon. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 6.–23.3.2020, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on joulukuun 2020 lopussa.

Valittavana on erikokoisia kaksioita ja kolmioita sekä yksi yksiö. Yksiö on kooltaan 35,5 m², kaksiot 39,5–56 m² ja kolmiot 68–71,5 m². Talot ovat neljäkerroksisia, ja niissä on hissit. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Varte Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Q4 Oy.

– Asuntoihin tulee laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Saunavuoron voi halutessaan varata yhteissaunasta. Lisäksi asukkaiden yhteyskäytössä on kerhohuone sekä runsaasti ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastotilaa, kertoo myyntipäällikkö Mia Pynnönen TA-Yhtiöistä.

Sisäpihalle tulee oleskelu- ja leikkipiha. Autoille on tarjolla katos- ja avopaikkoja. Peltolantie 33 on savuton kiinteistö: tupakointi sisällä kiinteistössä, sen parvekkeilla, terasseilla ja piha-alueilla on kiellettyä, lukuun ottamatta erikseen merkittyä tupakointipaikkaa.

Asunnot rakennetaan Tikkurilan länsipuolella sijaitsevaan Koivuhakaan, joka on rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue Kehä III:n tuntumassa. Vantaanjoen läheisyydessä sijaitsevasta Koivuhaasta pääsee helposti kävely- ja hiihtoreiteille, ostoksille tai vaikka lentokentälle. Ruokakauppa, päiväkoti ja koulu ovat kävelyetäisyydellä.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Vantaalla sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Mia Pynnönen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3814, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet