Kuvassa Saunalahdessa sijaitseva Donabacka 1, johon on rakenteilla rivitaloasuntoja.

Läntiseen Espooseen, Kurttilan ja Saunalahden rajalle, on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa pari- ja rivitaloasuntoja osoitteisiin Donabacka 1, Maasillantie 5 ja Santapellonkuja 1. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 30.4.-18.5.2020, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

Saunalahden puolelle, osoitteeseen Santapellonkuja 1 rakennetaan kaikkiaan 11 asuntoa. Valittavana on neljän ja viiden huoneen perheasuntoja yhdestä rivitalosta sekä neljästä paritalosta. Neljän huoneen asunnot ovat kooltaan 85 m² ja viiden huoneen asunnot 97 m². Asunnot valmistuvat arviolta toukokuussa 2021.

Donabacka 1:n rivitaloasunnot sijoittuvat myös Saunalahteen. Kolmeen taloon tulee kaikkiaan 16 rivitaloasuntoa. Kolmen huoneen asunnot ovat kooltaan 77,5-78,5 m², neljän huoneen asunnot 87,5 m² ja viiden huoneen asunnot 97 m². Asunnot valmistuvat arviolta tammikuussa 2021.

Kurttilan puolelle rakennettavat asumisoikeusasunnot valmistuvat osoitteeseen Maasillantie 5. Kolmeen taloon tulee kaikkiaan 13 rivitaloasuntoa. Kolmen huoneen asunnot ovat kooltaan 79,0 -79,5 m², neljän huoneen asunnot 89,0-89,5 m² ja viiden huoneen asunto 98,5 m². Asunnot valmistuvat arviolta maaliskuussa 2021.

Kaikki asunnot ovat kaksitasoisia, ja niissä on terassi ja parveke sekä oma sauna. Pihoille rakennetaan viihtyisät leikki- ja oleskelualueet. Donabacka 1:n ja Maasillantie 5:n piha-alueilla on lisäksi istutuslaatikoita asukkaiden käyttöön. Kiinteistöt ovat savuttomia, ja tupakointi on sallittu ainoastaan kunkin kiinteistön erikseen merkityllä tupakointipaikalla.

Saunalahti ja Kurttila ovat kehittyviä luonnonläheisiä asuinalueita läntisessä Espoossa, Kauklahden eteläpuolella. Lähistöllä on hyvät päivittäispalvelut, kuten ruokakaupat, päiväkodit sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut. Merenläheinen luonto ja Kauklahdenväylän toiselta puolelta alkava keskuspuisto tarjoavat hyvät liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.

Kaikkien rakennuskohteiden urakoitsijana toimii Varte Oy. Donabacka 1:n ja Maasillantie 5:n arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Neva Oy ja Santapellonkuja 1:n Tapartia Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.


Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.


Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Espoossa sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.


Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Sari Manninen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3807, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Espoon Kurttilaan, osoitteeseen Maasillantie 5 on rakenteilla rivitaloasuntoja.

Tiedotteet