Satamatie 37:n vuokra-asunnot valmistuvat Toppilansalmeen syksyllä 2020

Toppilansalmen kehittyvälle asuinalueelle on rakenteilla uusia vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Satamatie 37 kaksi kerrostaloa, joihin tulee kaikkiaan 66 asuntoa. A-rappu valmistuu syyskuun 2020 alussa ja B- ja C-raput lokakuun 2020 alussa. TA-Yhtiöillä on Toppilansalmessa myös neljä aiemmin valmistunutta vuokrakohdetta.

Toppilan vanha satama-alue on muuttumassa uudenaikaiseksi, vetovoimaiseksi asuinalueeksi. Alueella on hyvät peruspalvelut ja panostettu erityisesti kevyen liikenteen väyliin. Keskustaan on noin 3,5 kilometrin pyöräilymatka, ja myös yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat pyöräilyetäisyydellä.

Satamatie 37:ssä on asuntovaihtoehtoja niin yksin asuville, pariskunnille kuin isommillekin perheille. Pienin asunto on 31,5 m² yksiö, kaksiot ovat kooltaan 33,5–51 m² ja kolmiot 67–90 m². Asunnoissa on joko lasitettu parveke tai ranskalainen parveke lasikaiteella. Osassa asunnoista on oma sauna. Asuntojen lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät ja lattiat. Ikkunoissa on sälekaihtimet.

Asukkaiden käytössä on hyvät yhteiset tilat, joihin kuuluvat mm. talosauna, pesula ja kuivaushuone, kerhohuone sekä ulkoiluvälinevarastot. Jokaiselle asunnolle on oma irtainvarasto. Autoille on paikkoja korttelin yhteisessä maanalaisessa autohallissa. Sisäpihalle rakennetaan korttelin yhteiset leikki- ja oleskelualueet. Kiinteistö on savuton.

Hakuaika asuntoihin on alkanut ja jatkuu 29.6.2020 saakka. Asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus. Lisätietoja asunnoista ja hakemisesta löytyy täältä. Asukasvalinnat tehdään hakuajan päätyttyä.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy.

TA-Yhtiöillä on Oulussa tällä hetkellä noin 2 600 asuntoa, joissa asuu lähes 4 500 oululaista. Ouluun on rakenteilla tällä hetkellä noin 150 uutta asuntoa ja lisää on suunnitteilla. Oulun toimipiste sijaitsee Etu-Lyötyssä.

Lisätietoja:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Satamatie 37:n vuokra-asunnot valmistuvat Oulun Toppilansalmeen syksyllä 2020

Tiedotteet