Metsäläntie 6b:n asumisoikeustalot valmistuvat Pohjois-Pasilaan elokuussa 2021.

Pohjois-Pasilaan uudelle Postipuiston alueelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Metsäläntie 6b kaksi kerrostaloa, joihin tulee kaikkiaan 64 asumisoikeusasuntoa. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 18.6.-9.7.2020, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on elokuun 2021 lopussa.

Asuntojakauma on kattava, sillä taloihin tulee erikokoisia kaksioita ja kolmioita sekä muutama neljän huoneen asunto. Pienimmät asunnot ovat 40 m² ja suurimmat 98 m². Energiatehokkaissa asunnoissa on fiksusti käytetyt neliöt ja lasitetut parvekkeet. Rakennuskohteen urakoitsijana toimii EKE-Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Playa Arkkitehdit Oy.

Asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan neliöt on hyödynnetty muuhun asumiseen. Asukkaiden käytössä on monipuoliset yhteistilat, joihin kuuluvat talosaunat, pesula ja kuivaushuone sekä runsaasti varastotilaa polkupyörille ja ulkoiluvälineille. Autoille on paikkoja korttelin yhteisessä pysäköintihallissa. Korttelin pihan suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota valaistukseen ja viheralueisiin. Korttelipihat suunnitellaan vehreiksi, elämyksellisiksi yhteistiloiksi asukkaille. Piha-alueella on myös viihtyisä leikkialue lapsille. Metsäläntie 6b on savuton kiinteistö.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.


Uusi asuinalue lähellä luontoa ja kaupunkielämää

Asumisoikeusasunnot valmistuvat Postipuiston pohjoisosaan lähes 300 asunnon kortteliin, johon tulee asumisoikeusasuntojen lisäksi vuokra- ja omistusasuntoja. Postipuiston asuinalue rakentuu hyvien kulkuyhteyksien ja Helsingin Keskuspuiston kupeeseen. Urbaani, energia- ja ekotehokas alue profiloidaan yhteisölliseksi asuinalueeksi. Alueelle oman leimansa luovat erilaiset asuntokorttelit ja yhtenäiset sisäpihat, puistovyöhyke sekä asuintalojen yhteistiloista muodostuva yhteinen monikäyttöinen asukastila.

Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen 2030-luvulla. Asuntojen lisäksi alueelle rakentuu noin 2 000 uutta työpaikkaa. Alueelle rakennetaan tulevina vuosina myös päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia ja koulu. Alueella on myös alustava varaus raitiotielle.


Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.


Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Helsingissä sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.


Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Laura Korhonen, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2757, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Metsäläntie 6b:n asumisoikeustalot valmistuvat Pohjois-Pasilaan elokuussa 2021.

Tiedotteet