Aihkinkatu 6 Tampereen Vuoreksessa

Tampereen Vuorekseen Isokuusen alueelle on rakenteilla kuuden puukerrostalon kokonaisuus, josta TA-Yhtiöihin kuuluvalle TA-Asumisoikeus Oy:lle rakennetaan kolme taloa. Aihkinkatu 6:n kolmeen kerrostaloon tulee kaikkiaan 103 asumisoikeusasuntoa. Kuusikko-työnimellä kulkeva puukerrostalohanke on edelläkävijä alallaan ja merkittävä paitsi Suomen myös Euroopan mittakaavassa.

Isokuusen puukerrostalokorttelin asumisoikeusasunnoissa on valittavana monipuolisesti asuntoja jokaiseen elämäntilanteeseen. – Vaihtoehtoja on kompakteista yksiöistä erikokoisiin kaksioihin ja kolmioihin sekä tilaviin neljän huoneen saunallisiin perheasuntoihin asti. Kaikille asuntotyypeille on ominaista, että jokaiselle neliölle on paikkansa ja tarkoituksensa, kertoo myyntivastaava Leena Peltola TA-Yhtiöistä.

Asukkaiden käyttöön tulee yhteistilat, joihin kuuluvat mm. pesula ja kuivaushuone sekä varastotilaa polkupyörille ja ulkoiluvälineille. Piha-alueelle rakennetaan leikki- ja oleskelualue, joka on korttelin asukkaiden yhteiskäytössä.

– Asumisoikeusasunnot ovat nyt haettavissa, ja niiden ensimmäinen hakuaika jatkuu 7.9.2020 saakka, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku, Leena Peltola kertoo.

Talot valmistuvat vuoden 2021 aikana vaiheittain: ensimmäisessä vaiheessa valmistuu kuusikerroksinen 42 asunnon talo, sen jälkeen neljä- ja viisikerroksiset talot, joihin tulee kodit 61 perheelle. A-talon arvioitu valmistumisaika on kesäkuun, C-talon elokuun ja B-talon marraskuun lopussa.

Aihkinkatu 6:n asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Isokuusi on valmistuessaan moderni puukaupunkiympäristö

Isokuusen kuuden puukerrostalon kokonaisuus on kooltaan 13 600 kerrosneliötä. Näin suurta määrää puukerrostaloneliöitä yhtenä hankkeena ei ole toteutettu Suomessa aiemmin, ja hanke on iso kokonaisuus myös Euroopan mittakaavassa. Hankkeen kehittäjänä ja KVR-urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkworks Arkkitehdit Oy. Kokonaisuuden kolmeen muuhun kerrostaloon tulee A-Kruunu Oy:n vuokra-asuntoja.

Isokuuseen suunnitellaan laajemminkin arkkitehtuuriltaan yhtenäistä puusta rakennettua aluetta, johon tulee puukerrostaloja, puisia liikerakennuksia ja puisia pientaloja. Toteutuessaan alue on yksi suurimmista nykyaikaisista puukaupunkiympäristöistä Suomessa. Alueella tulee asumaan kaikkiaan noin 4 000 asukasta.

Puu­run­koi­seen ra­ken­ta­mi­seen roh­kai­se­vat Tam­pe­reen kau­pun­gin hii­li­neut­raa­li­ustavoitteet sekä kau­pun­gin puu­ra­ken­ta­mi­sen oh­jel­ma. Tampereen kaupunki on asettanut tavoitteeksi olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030.

Isokuusen alue sijaitsee Vuoreksen pohjoisosassa, Särkijärven ja Virolaisen asuinalueen välissä. Tampereen keskustaan on matkaa noin seitsemän kilometriä. Vuoreksessa on hyvät peruspalvelut, mm. yhtenäiskoulu, neuvola, hammashoitola, päivähoitopalveluja ja kaupan palveluja. Isokuusen alueesta on kehittymässä Vuoreksen pohjoinen keskus palveluineen. Aihkinkatu 6:n asumisoikeustalojen läheisyyteen tulee lähivuosina rakentumaan päiväkoti, 0-2 luokkien koulu ja päivittäistavarakauppa.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Tampereella sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

 

Lisätietoja:

Myyntivastaava Leena Peltola, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 3812, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet