Osoitteeseen Laukaantie 21 Laukaan keskustaan valmistuu asumisoikeusasuntoja

Laukaan keskustaan valmistuu uusia asumisoikeusasuntoja arviolta syyskuussa 2021. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Laukaantie 21 kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 33 asumisoikeusasuntoa.

Kohteen rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 12.10.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Uusi asumisoikeustalo valmistuu entisen Siwan paikalle ja autopaikat rakennetaan entisen torin alueelle. Sijainti on keskeinen, joten kaikki kunnan palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Asunnot ovat erikokoisia kaksioita ja kolmioita: kaksiot ovat kooltaan 43–58,5 m² ja kolmiot 66,5–70,5 m². Suurimmassa osassa asunnoista on oma sauna. Asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Kiinteistö on savuton.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Pohjola Rakennus Oy Suomi ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkitupa Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Laukaassa järjestysnumero haetaan Laukaan kunnan teknisestä toimesta. Järjestysnumeron hakulomakkeita saa kunnan teknisten palvelujen toimistosta ja kunnan neuvonnasta sekä osoitteesta https://www.laukaa.fi/sites/default/files/asumisoikeuslomake_taytettava.pdf. Lomake tulee joko tulostaa ja palauttaa Laukaan kunnalle tai lähettää sähköpostitse.

Laukaan kunnan yhteystiedot:
Laukaan kunta
Tekniset palvelut Pl 6
41341 Laukaa
Puh. 014 2675 000
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kun järjestysnumero on saatu, tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.
Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Essi Arjovuo, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2493, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet