Kangasalalle osoitteeseen Aakkulantie 27 on rakenteilla asumisoikeusasuntoja

Kangasalan Suoramalle valmistuu uusia asumisoikeusasuntoja arviolta marraskuussa 2021. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Aakkulantie 27 kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 33 asumisoikeusasuntoa.

Kohteen rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 21.10.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Viisikerroksinen asumisoikeuskerrostalo rakennetaan Suoraman asuinalueelle hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen läheisyyteen. Alueella on päivittäistavarakauppoja, päiväkoti ja alakoulu sekä runsaasti liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia. Kangasalan keskustaan on matkaa kolme kilometriä ja Tampereen keskustaan 15 kilometriä.

Asuntoja on monenlaisiin tarpeisiin: yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja. Yksiöt ovat kooltaan 36,5 m², kaksiot, 49–53,5 m², kolmiot 67,5 m² ja neljän huoneen asunnot 82,5 m². Jokaisella asunnolla on oma parveke tai terassi ja osassa asunnoista on sauna ja vaatehuone. Isoimmissa perheasunnoissa on kaksi wc:tä. Asuntoihin tulee laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Ikkunat varustetaan sälekaihtimilla.

Talossa on hyvät yhteiset tilat: kuivaushuone, lastenvaunuvarasto sekä polkupyörävarasto. Jokaiselle asunnolle on oma lämmin irtaimistovarasto. Sisäpihalle tulee suojaisa leikki- ja oleskelualue, joka on yhteiskäytössä naapuriyhtiön kanssa. Autoille on 24 autopaikkaa. Kiinteistö on savuton.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Vihanto & Co.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Kangasalla sijaitseviin kohteisiin numeron saa Kangasalan kaupungin asuntotoimesta. Järjestysnumerohakemuksen voi tehdä sähköisesti täällä. Lomakkeen voi myös tulostaa ja palauttaa Kangasalan kunnalle.

Asuntotoimen yhteystiedot:
Kangasalan kaupungin asuntoasiat
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 044 486 0450
Urheilutie 13, 36201 Kangasala
Asuntotoimi on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 13.30 saakka, torstaina ja perjantaina suljettu.

Kun järjestysnumero on saatu, tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Susanna Vuorinen, TA-Yhtiöt, p. 040 922 2498, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet