Kuopion Puijonlaaksoon on rakenteilla asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Taivaanpankontie 27 B

Kuopioon on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta tammikuussa 2022. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Puijonlaaksoon osoitteeseen Taivaanpankontie 27 B kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 47 asumisoikeusasuntoa. Talon rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 9.11.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Uuteen asumisoikeustaloon tulee asuntoja monenlaisiin tarpeisiin, kaksioista neljän huoneen asuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 42–85 m². Osassa asunnoista on oma sauna. Asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Asukkaiden käyttöön tulee oleskelu- ja leikkialueet. Autoille on paikkoja maanalaisessa autohallissa. Kiinteistö on savuton.

Puijonlaakso sijaitsee reilun parin kilometrin päässä ydinkeskustasta, jonne pääsee kätevästi esimerkiksi pyörällä tai paikallisliikenteen bussilla. Alueelta on hyvät bussiyhteydet myös muihin kaupunginosiin. Lähellä on mm. Kuopion yliopistollinen sairaala sekä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus. Puijonlaaksossa on hyvät peruspalvelut sekä monipuoliset ulkoilumahdollisuudet.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut QVIM Arkkitehdit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Kuopiossa numero haetaan joko sähköisesti osoitteessa www.kuopio.fi/asumisoikeusasunnot tai käymällä Kuopion kaupungin asuntotoimessa Valtuustotalolla, osoitteessa Suokatu 42.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntineuvottelija Sini Vartiainen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 9258, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet