Raisioon osoitteeseen Toravuorenkatu 1 on rakenteilla rivitaloasuntoja

Raisioon on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta syyskuun 2021 lopussa. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Kerttulaan osoitteisiin Porekatu 4 ja Toravuorenkatu 1 kerros- ja rivitaloasuntoja. Rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 16.11.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Porekatu 4:n viisikerroksiseen kerrostaloon tulee kaikkiaan 23 asuntoa ja Toravuorenkatu 1:n rivitaloihin 17 asuntoa. Asuntovalikoima on monipuolinen: tarjolla on kaksioita, kolmioita, neljän huoneen asuntoja sekä yksi viiden huoneen asunto. Pienimmät asunnot ovat kooltaan 43,5 m² ja suurin 95,5 m².

Kaikissa asunnoissa on oma sauna. Kerrostaloasunnoissa on parveke ja rivitaloasunnoissa oma asuntopiha. Rivitaloasunnoista osa on yhdessä ja osa kahdessa tasossa. Kaksitasoisissa rivitaloasunnoissa on asuntopihan lisäksi yläkerrassa ranskalainen parveke. Asuntoihin asennetaan laminaattilattiat ja seinät maalataan, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Lapsille on oma leikkialue niin kerrostalon kuin rivitalojenkin sisäpihalla. Asukkaille on varattavissa autopaikkoja. Molemmat kiinteistöt ovat savuttomia.

Asumisoikeusasunnot valmistuvat Kerttulan asuinalueelle, joka sijaitsee Valtatie 8:n ja Kustavintien risteyksen tuntumassa. Lähialueelta löytyy pieni ruokakauppa ja terveyskeskus. Noin kilometrin päässä on päiväkoti ja Kerttulan alakoulu. Raision keskustan palveluihin on matkaa noin 2,5 km, ja sinne on näppärä kevyen liikenteen väylä Raision keskuspuiston halki. Kauppakeskus Raision Myllyyn on matkaa noin neljä ja Turun keskustaan noin 10 kilometriä.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Raisiossa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron saa Raision kunnan asuntotoimesta. Järjestysnumerohakemuksen voi tehdä sähköisesti lomakkeella osoitteessa https://www.raisio.fi/fi/form/asoikeusasunnon-jarjestysnumeroh.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, myyntineuvottelija Johanna Salama, p. 045 7734 3811, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Raisioon osoitteeseen Porekatu 4 on rakenteilla asumisoikeusasuntoja

Tiedotteet