sigge niuskalankatu exterior

Turkuun Räntämäen asuinalueelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Niuskalankatu 3–5 rivitaloja sekä paritalon, joihin tulee kaikkiaan 34 asumisoikeusasuntoa. Rakennustyöt on aloitettu, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 23.11.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Asunnot ovat tilavia yksitasoisia perheasuntoja, yhdeksässä rivitalossa ja yhdessä paritalossa. – Kolmiot ovat kooltaan 68,5 m² ja neljän huoneen asunnot 83,5 m². Selkeät pohjaratkaisut ja ajanmukaiset, laadukkaat pintamateriaalit kutsuvat viihtymään näissä kodeissa. Avokeittiö yhdistyy luontevasti olohuoneeseen, josta on käynti huoneiston levyiselle terassille. Keittiön varusteluun kuuluu kalusteisiin integroidut keraaminen liesi ja kiertoilmauuni, myyntineuvottelija Johanna Salama TA-Yhtiöistä kertoo.

Asuinhuoneisiin tulee laminaattilattia, märkätiloihin puolestaan laattalattia. Säilytystilaa on mukavasti, sillä kaikille asunnoille on sekä kylmä että lämmin irtainvarasto ja osassa asunnoista on lisäksi vaatehuone. Jokaisessa asunnossa on oma sauna. Asuinmukavuutta lisää kaukolämpöverkkoon liitetty vesikiertoinen lattialämmitys. Mahdollinen kahden auton tarve on huomioitu, ja jokaiselle asunnolle on vuokrattavissa kaksi autopaikkaa. Kiinteistö on savuton.

Asunnot valmistuvat maaseutumaiselle ja pientalovaltaiselle Räntämäen alueelle. – Erikoisuutena tontilla on talojen keskelle jäävä suojeltu luontoalue sekä vanha navettarakennus, joka on kunnostettu kylmäksi varastotilaksi. Lähistöllä on viihtyisiä ulkoilumaastoja ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Lähikauppa on naapurissa tien toisella puolella, eikä päiväkoteihin ja kouluunkaan ole pitkä matka. Turun keskustaan on matkaa noin viisi kilometriä, Johanna Salama kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Mangrove Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Turussa sijaitseviin asuntokohteisiin numeron saa Turun kaupunkiympäristötoimialan asuntotoimesta. Järjestysnumerohakemuksen voi tehdä sähköisesti lomakkeella täällä.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Turun Niuskalankatu 3-5 asunnoissa on avara ja yhteinen keittiö ja olohuone

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Johanna Salama, p. 045 7734 3811, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet