Turumankatu 18 ja 22 asumisoikeustalot valmistuvat Kruunuvuorenrantaan

Helsingin Kruunuvuorenrantaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteisiin Turumankatu 18 ja 22 kaikkiaan 41 asumisoikeusasuntoa. Turumankatu 18 koostuu paritalosta ja rivitalosta, Turumankatu 22 puolestaan toisiinsa liitetyistä kerrostalosta ja rivitalosta.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 7.12.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Talot valmistuvat arviolta tammi-huhtikuussa 2022.

Moderneja asuntoja kehittyvässä kaupunginosassa

Asumisoikeustalot valmistuvat osaksi merellistä kaupunkikorttelia Kruunuvuorenselän itärannalle, uniikille paikalle vastapäätä kaupunkia. – Tarjolla on vaihtoehtoja moneen elämänvaihteeseen, kompakteista 28 neliön yksiöistä 133,5 neliön viiden huoneen asuntoon. Ylimpien kerrosten kaksitasoisissa asunnoissa on erikoisuutena korkea, avoin tila sekä kodikas parvi, myyntineuvottelija Minna Pimenov TA-Yhtiöistä kertoo.

Lähes kaikissa kerrostaloasunnoissa on lasitettu parveke, joka toimii lisähuoneena lämpiminä vuodenaikoina. Pari- ja rivitaloasunnoilla puolestaan on terassi. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys
sekä lattiaviilennys. Asukkaiden käytössä on talosauna ja kerhohuone sekä pesula ja kuivaushuone. Isommissa asunnoissa on oma sauna. Autopaikkoja on korttelin yhteisessä pysäköintihallissa. Kiinteistö on savuton.

Laajasalon länsirannalla sijaitseva Kruunuvuorenranta on kehittyvä kaupunginosa, joka on suunnitelmien mukaan 13 000 ihmisen koti vuonna 2030. Alueen palveluja kehitetään parhaillaan ja valmistuessaan Kruunuvuorenrannassa on erinomaiset palvelut: koulut, päiväkodit, liikuntapaikat, leikkipuistot, terveyspalvelut ja kaupat. – Alueen ensimmäinen päiväkoti on jo aloittanut toimintansa, kuten myös ruokakauppa. Ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet ovat Kruunuvuorenrannassa omaa luokkaansa, sillä meri ja luonto ovat kaikkialla läsnä. Merenrantaa kiertävät ulkoilureitit ja luontopolut, myyntineuvottelija Minna Pimenov kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Turumankatu 18 ja 22 asumisoikeustalot valmistuvat Helsingin Kruunuvuorenrantaan vuoden 2022 alussa

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Helsingissä sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/hakemus.tee.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turumankatu 18 ja 22 asumisoikeustalot valmistuvat Kruunuvuorenrantaan Helsinkiin vuoden 2022 alussa

Tiedotteet