Järvenpään Lepolaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Harava 3

Järvenpäähän on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Harava 3 kaikkiaan 36 kerrostaloasuntoa. Asunnot valmistuvat Lepolan asuinalueelle Tuusulanjärven ja Ainolan läheisyyteen.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 21.12.2020 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Talot valmistuvat arviolta lokakuussa 2021.

Erikokoisia kerrostaloasuntoja

Osoitteeseen Harava 3 rakennetaan kolme luhtikerrostaloa, joihin tulee kaikkiaan 36 asumisoikeusasuntoa.

– Talot ovat kolmekerroksisia, ja niissä on hissit. Valittavana on monenlaisia asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin, kompaktista yksiöstä neljän huoneen perheasuntoon. Asunnot ovat kooltaan 27,5–77 m², ja asuintilat jatkuvat lasitetulle parvekkeelle. Saunavuoron voi halutessaan varata yhteissaunasta, oma sauna on ainoastaan isoimmissa asunnoissa, myyntineuvottelija Laura Kaikkonen TA-Yhtiöistä kertoo.

Asukkaiden käytössä on lisäksi lastenvaunuvarasto, ja polkupyörille on katokset ulkona piharakennusten vierellä. Kaikille asunnoille on oma irtaimistovarasto erillisissä piharakennuksissa. Sisäpihalle rakennetaan viihtyisä oleskelu- ja leikkipiha. Autoille on katos- ja avopaikkoja. Harava 3 on savuton kiinteistö.

Kasvava Lepolan pientaloalue sijaitsee Järvenpään keskustan eteläpuolella, Tuusulanjärven tuntumassa. Lepola rajoittuu Sibeliuksen Ainolaan ja Ainolan junaseisakkeeseen, jonne on matkaa noin 600 metriä. Juna kulkee Helsingin ja Riihimäen suuntaan, ja esimerkiksi Helsingin keskustaan matka taittuu noin puolessa tunnissa.

– Järvenpään keskustan monipuolisten palvelujen äärelle on Lepolasta parin kilometrin matka, jonka voi kulkea esimerkiksi polkupyörällä. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa noin kilometri. Alueella on kävelyetäisyydellä useampi koulu ja päiväkoti sekä leikkipuisto. Läheisen Tuusulanjärven ympäristössä on kauniita ulkoilureittejä ja talvella hiihtolatuja, Laura Kaikkonen kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Varte Lahti Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Järvenpäässä sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/hakemus.tee.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Järvenpään Lepolaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Harava 3

Tiedotteet