Pikisaarenkuja 3:n asumisoikeusasunnot valmistuvat Lappeenrantaan loppuvuodesta 2021

Lappeenrantaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Pikisaarenkuja 3 kaikkiaan 47 kerrostaloasuntoa. Asunnot valmistuvat suositulle Linnoituksen asuinalueelle, noin kolmen kilometrin päähän keskustasta.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 4.1.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Talot valmistuvat arviolta marraskuussa 2021.

Erikokoisia asuntoja monenlaisiin tarpeisiin

Kahteen viisikerroksiseen kerrostaloon tulee asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Tämän savuttoman asumisoikeuskohteen asunnot ovat kooltaan 30–80 m². – Vaihtoehtoja on kompakteista yksiöistä niin saunallisiin kuin saunattomiin kaksioihin ja kolmioihin sekä neljän huoneen perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa yksiöitä lukuun ottamatta on lasitettu parveke. Osassa kaksioista ja kolmioista on tilava vaatehuone makuuhuoneen yhteydessä, ja neljän huoneen asunnoissa on kaksi wc:tä, myynti- ja toimistopäällikkö Sari Mäenpää TA-Yhtiöistä kertoo.

Pikisaarenkuja 3 sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Alueella on loistavat ulkoilumahdollisuudet ja lyhyt matka esimerkiksi Lappeenrannan Linnoitukseen tai satamaan.
– Pikisaaresta pääsee helposti mihin tahansa päin Lappeenrantaa julkisilla sekä omalla autolla, pyörällä tai kävellenkin. Alue on jatkuvasti kehittyvää ja kasvavaa, uusia taloja valmistuu tiuhaan, Sari Mäenpää kertoo.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii YIT Suomi Oy Lappeenranta ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelu Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Lappeenrannassa numero haetaan sähköisesti Lappeenrannan kaupungin verkkoasiointiportaalista, johon kirjaudutaan osoitteessa https://easiointi.ekarjala.fi/. Mikäli käytössä ei ole pankkitunnuksia verkkoasiointipalvelua varten, hakemuksen voi tehdä paperisena kaupungin rakennusvalvonnassa osoitteessa Villimiehenkatu 1, 2. krs.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Lahden toimisto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 045 7734 3900

Tiedotteet