Muhuntie 2:n asumisoikeustalot rakennetaan Kirkkonummelle

Muhuntie 2:n uudet asumisoikeusasunnot ovat rivi- ja paritaloasuntoja.

Kirkkonummelle on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Muhuntie 2 rivi- ja paritaloasuntoja sekä osoitteeseen Naissaarentie 15 rivitaloasuntoja. Asunnot valmistuvat Kolsarin asuinalueelle noin kolmen kilometrin päähän Kirkkonummen keskustasta.

Rakennustyöt ovat käynnissä, ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 11.1.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Muhuntie 2:n asunnot valmistuvat arviolta 30.9.2021 ja Naissaarentie 15:n asunnot 31.10.2021.

Kaksitasoisia rivi- ja paritaloasuntoja

Asunnot valmistuvat pientalovaltaiselle Kolsarin asuinalueelle, joka sijaitsee hyvien ulkoilumahdollisuuksien äärellä. Lähellä on luonnonsuojelualue ja uimaranta, ja lähimmät päiväkodit ovat noin kilometrin etäisyydellä.

Muhuntie 2:een tulee rivi- ja paritaloasuntoja, kaikkiaan 16 kaksitasoista asuntoa. Asunnot ovat tilavia 104 m² neljän huoneen asuntoja ja kompakteja 89 m² viiden huoneen asuntoja. Naissaarentie 15:een puolestaan rakennetaan 22 rivitaloasuntoa, jotka ovat myös kaksitasoisia. Kolmen huoneen asunnot ovat kooltaan 77,5–78,0 m² ja neljän huoneen asunnot 84,5 m². Molemmat kiinteistöt ovat savuttomia.

– Kirkkonummen uudet asunnot ovat pohjaratkaisuiltaan selkeitä ja avaria. Asuintilat jatkuvat omalle terassille ja parvekkeelle. Lisämukavuutta isommankin perheen asumiseen tuo oma sauna sekä suihku myös erillisen wc:n yhteydessä. Osassa asunnoista on asunnon sisällä erillinen ikkunaton varastotila, joka toimii vaikkapa harrastetilana, kertoo myyntineuvottelija Mari Marjomaa TA-Yhtiöistä.

Molempien rakennuskohteiden urakoitsijana toimii Pajala Yhtiöt Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä Oy.
Naissaarentie 15 asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä ja Muhuntie 2:n asuntoihin täällä.

Naissaarentie 15:n rivitaloasunnot valmistuvat Kirkkonummelle syksyllä 2021

Naissaarentie 15:een tulee rivitaloasuntoja.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee. Jos asunnonhakijalla on jo voimassa oleva järjestysnumero, ei uutta numeroa tarvitse hakea.

Kirkkonummella sijaitseviin asuntokohteisiin numeron voi hakea sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/hakemus.tee. Hakemuksella valitaan ensiksi Helsingin seutu, jonka jälkeen pääsee valitsemaan kunnaksi Kirkkonummen.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt viestintä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muhuntie 2:n asumisoikeusasunnot valmistuvat syksyllä 2021 Kirkkonummelle

Asunnot ovat pohjaratkaisuiltaan avaria. Havainnekuva Muhuntie 2:sta.

 

 

Tiedotteet