Tuulensuunkatu 27:n asumisoikeustalo on Naantalin kesän 2022 asuntomessujen oheiskohde

Naantalin uudistuvaan keskustakortteliin on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Tuulensuunkatu 27 kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 22 asumisoikeusasuntoa. Viisikerroksinen talo on Naantalin kesän 2022 asuntomessujen oheiskohde.

Tuulensuunkatu 27:n rakennustyöt ovat käynnissä ja asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 5.7.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat kesän 2022 asuntomessuille.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Lujatalo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Sigge Arkkitehdit Oy.

Monipuolinen asuntojakauma

Asuntojakauma on hyvin kattava, sillä tarjolla on kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Asunnot ovat kooltaan 51,5 m² ja 79 m² välillä.

– Jokaisessa asunnossa on oma parveke sekä tilava erillinen eteinen. Neliöt on otettu kokonaan asuinkäyttöön, eikä asunnoissa ole esimerkiksi vaatehuoneita tai saunoja. Säilytystilaa on makuuhuoneiden kaapistoissa, ja asukkaiden käytössä on upeat saunatilat. Saunatilojen yhteydessä on katettu terassi sekä kasvihuone, myyntineuvottelija Tiina Iivarinen TA-Yhtiöistä kertoo.

Asunnot sijoittuvat toisesta kerroksesta ylöspäin. Pohjakerroksessa on ainoastaan kaksi liiketilaa, jätehuone, ulkoiluvälinevarastot sekä irtainvarastot.

– Asumisoikeustalon talon asukkaiden käytössä on myös vehreä oma piha-alue, johon tulee viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. Talon viereen takapihalle tulee kaupungin rakennuttama Asemapäällikön puisto, johon lapset pääsevät leikkimään, Tiina Iivarinen kertoo.

Asuntojen lämmitys hoituu vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän avulla, joten ikkunoiden alla ei ole ollenkaan pattereita. Tällöin koko asunto on vapaasti sisustettavissa. Talon katolle tulee aurinkopaneeleita tuottamaan energiaa kiinteistön käyttöön.

Keskustakorttelissa kaikki tärkeät palvelut löytyvät aivan käden ulottuvilta. Lähes talon vieressä on ruokakauppa, apteekki sekä terveyskeskus, isommat ruokakaupat ovat muutaman sadan metrin päässä. Naantalin tori, upea vanha kaupunki sekä merenranta ovat alle kilometrin kävelymatkan säteellä.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Naantalin kaupungin järjestysnumeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.naantali.fi/fi/form/asoikeusasunnon-jarjestysnumeroh.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

TA-Yhtiöt, Turun toimipiste, p. 045 7734 3822, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Tuulensuunkatu 27:n asumisoikeustalo on Naantalin kesän 2022 asuntomessujen oheiskohde

Tiedotteet