Siilinjärvelle valmistuu syksyllä 2022 asumisoikeusasuntoja osoitteeseen Valkamantie 2b.

Siilinpään asuinalueelle Siilinjärvelle on rakenteilla asumisoikeusasuntoja, jotka valmistuvat arviolta syyskuussa 2022. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Valkamantie 2b kerrostalon, johon tulee kaikkiaan 36 asumisoikeusasuntoa. Asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Asumisoikeustalon rakennustyöt on aloitettu ja hakuaika asuntoihin on alkanut. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin jatkuu 1.11.2021 saakka, jonka jälkeen jäljelle mahdollisesti jääviin asuntoihin on jatkuva haku.

Asumisoikeustalo valmistuu lähelle Siilinlahden koulua, noin 1,5 kilometrin päähän keskustasta. Uuteen asumisoikeustaloon tulee asuntoja monenlaisiin tarpeisiin, yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 40,5–77,5 m².

Asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet, laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Kaikissa asunnoista on oma sauna. Asukkaiden käyttöön tulee yhteinen oleskelu- ja leikkialue. Autoille on lämpöpistokkeella varustettuja paikkoja, joista osa on katettu. Kiinteistö on savuton.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Jalon Rakentajat Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto ON Oy / Olli Nieminen.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin TA.fi-sivustolla.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasuntoa haetaan?

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan kunnalta. Siilinjärvellä numeron voi hakea sähköisesti Siilinjärven kunnan verkkosivuilla.

Järjestysnumeron hakemisen jälkeen tehdään asuntohakemus asuntoa tarjoavalle yritykselle, tässä tapauksessa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Hakemuksen voi tehdä osoitteessa ta.fi/asohakemus. Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Lisätietoja:

Myyntivastaava Sini Vartiainen, TA-Yhtiöt, p. 045 7734 9258, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotteet